Wednesday, February 7, 2018

Seputih Sapporo

Boleh dikatakan hampir keseluruhan Sapporo dan kawasan sekitarnya di liputi salji yang memutih. Menahan sejuk beku di Sapporo terasa amat sukar. Suhu terendah mencapai -11 darjah Celcius. Berkali-kali merasa terjatuh terduduk tertiarap dan macam-macam gaya jatuh di atas ais. Alhamdulillah tak ada yang terpatah atau terkehel. 






























26 comments:

  1. Sejuk betul ni. Dah lah banyak salji. Teringin sangat nak ke sini. Overall cost berapa Mie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kurang dari RM3K seorang. Kami pergi sekeluarga 4 orang untuk trip KUL > CTS > NRT dan HND > KUL...

      Delete
  2. woaaaah rindunyaaaaa rindunyaaa cantiknyaa. semoga ada rezeki nak pergi lagi. syukur CT tak jatuh walaupun ade la joget2 sket nak tergelincir. lagi2 nak lintas jalan sebab nak cepat lepas tu licin kan.. nak pergi lagi nak pergi laaaaagi =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best CT... tapi kalau nak mengulang kena cari lain musim...

      Delete
    2. Akhir Januari CT... tapi snow masih tebal dan yang turun pun masih lebat...

      Delete
    3. wooo baru balikkkk ni lagi fresh ceritnya hehe cepat cepat update PLM hehe.. CT awal dec syukur jugak snow da turun dari mid Nov.. merasala golek2 hehe..

      Delete
    4. Patut CT yang kena posting cepat2 sebab sampai dulu... hehe

      Delete
  3. Replies
    1. Sesekali merasa peak winter memang best...

      Delete
  4. Replies
    1. Bukak aircond paling minimum sambil tengok gambar2 ni. terus feeling real haha

      Delete
  5. Replies
    1. Tapi perancangannya dah lama... sebab nak isi tabung dulu... hehe

      Delete
  6. Replies
    1. Kalau alaminya sendiri lagi best HR...

      Delete
  7. Replies
    1. En Din dah pergi kot tempat bersalji macam ni...

      Delete
  8. Syukur Mie tak terkehel masa tergelincir atas salji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NA san lama tak muncul... harap sehat2 selalu. Alhamdulillah jatuh pun macam slow motion je tak macam nangka busuk. Itu yang Ok semuanya...

      Delete
    2. Mie-san, Alhamdulillah saya sihat...lama tak muncul sebab terlalu sibuk...ada jalan-jalan tapi tak sempat nak blogkan.

      Delete
    3. Kena buat posting juga tu... mungkin tempat2 menarik yang saya belum sampai...

      Delete
  9. yezza ciku dapat tiket ke sapporo hujung jan 2019..suke macam nak melompat tapi dah berat ..lompat rendah je..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah... tapi kalau awal Februari dapat tengok yuki matsuri sekali...

      Delete
  10. buka2 blog terbaca blog ini.pergi sapporo awal bulan 2.masa tuh ada sapporo snow festival.best sgt.antara keputusan terbaik saya ambil untuk pergi sini.sampai skrg rindu lagi.tgok gambar2 saudara aduhai semakin rindu.kalau ada rezeki nak pergi lagi tapi nak try musim lain jugak.semoga ada rezeki lagi.pasal jatuh tuh jalan mmg licin kan.tapi tgok org jepun selamba lari x jatuh.saya dah jalan mcm penguin pun hampir2 terjatuh...hahahaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak mengulang ke Jepun cari musim dan destinasi lain pulak lagi bagus...

      Delete

En/Cik Anonymous... sila tinggalkan nama...