Thursday, September 21, 2017

Phuket Pt 2 - Patong Beach dan Masjid Patong

Awal pagi dimulai dengan hujan. Tidak begitu lebat tapi memanjang hingga jam sepuluh pagi. Masa dah tinggal renyai-renyai kami keluar dan mula meronda. Tujuannya ialah ke Patong Beach yang terletak kira-kira dua ratus meter saja dari hotel penginapan kami.

Bukti kami dah sampai Patong Beach.

Wednesday, September 13, 2017

Phuket Pt 1 - Trip Musim Hujan

Trip singkat ke Phuket ini memang tidak dirancang sangat. Nampak ada tiket murah terus saja beli. Penerbangannya di sebelah petang dan sampai di Phuket International Airport pun dah lewat petang. Nasib baik waktu di sana lewat satu jam dari tempat kita. Seminggu sebelum ke Phuket ada kawan yang ke sana beritahu masa ini adalah musim hujan. Cuma sebelah petang cuaca agak baik. Betul apa yang dikatakannya, memang hujan agak lebat pada setiap pagi sehingga pada hari terakhir kami nak balik banjir lebih sekaki dalamnya di hadapan hotel penginapan kami.

Phuket International Airport nampak baru dan agak besar bangunannya.

Tuesday, September 5, 2017

Turkey Day 8 - Hari Tarakhir di Istanbul

Hari ini memang dah tak ada apa-apa program selain berkemas untuk balik ke pangkal jalan. Terasa macam sekejap pulak trip ni sebab asyik berpindah-randah macam nomad. Lain kali kalau nak ke Turkey ni mungkin hanya ke Istanbul dan kawasan yang berhampiran saja.
 
Breakfast di hotel. Banyak kami makan pagi itu.