Friday, February 5, 2016

Trip Kansai Area

Osaka, Kyoto, Kobe dan Nara (28 Jan - 3 Feb 2016)

 Katsura River, Arashiyama. Kyoto

 Bamboo Forest, Arashiyama, Kyoto

 Nijo Castle, Kyoto

 Fushimi Inari, Kyoto

 Kyoto Tower Hotel, Kyoto

 Nara Park, Nara

Glico man, Dotonburi, Namba, Osaka

 Tulip tepi jalan, Osaka

 Mount Rokko Cable Tram, Kobe

 Snow Park, Kobe

 Kobe Tower, Kobe

 Universal Studio, Osaka

 Osaka Castle, Osaka

 Tempozan Giant Ferris Wheel, Osaka

Tsutenkaku Tower, Osaka

47 comments:

  1. wahh..winter in Kansai..cover 4 places in 6 days, baru puas jalan-jalan..
    Glicomannn....arghh, tensi..ada timing kot gambo ni kluar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehlah nohas... patutnya boleh pergi banyak tempat lagi... tapi kitaorang rilek2 je...
      Qwh.. Glicoman tu keluar ikut masa ke... tak tau pulak...

      Delete
  2. senyap2 je en.mie dah sampai jepun
    mintak itinerary boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru je berkesempatan ke sana... orang lain dah berulang kali... Itinerary? Boleh je... sila Azra email saya...

      Delete
  3. wow weeeeeeee...............rindu pulak nak gi Jepun ni...boleh buat budget Mie ?...:)Bulan 2 dah ada bunga tulip...snow n spring sekalilah ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah sekarang ni dah tambah mudah sejak visa free.. silalah Wa mengulang... Tulip seciput tepi bangunan je Wa... tapi ada juga cherry blossom dah mula mengembang di Nara...

      Delete
  4. Replies
    1. Baru keluar dari oven gitew HA... hehe. Best eh stay kat republic Czech tu...

      Delete
  5. Wah berkonnichiwa ye . ...sejuk sejuk ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sengaja pergi masa cuaca sejuk Nekcik... jalan-jalan pun tak penat sangat dan ketiak pun tak melengas... hehe

      Delete
  6. Wahhh br blik jln lagi...bestnyaaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berjalanlah selagi larat... DJ ke mana pulak agaknya selepas ni...

      Delete
  7. Replies
    1. Sampai giliran saya pulak... NR bila lagi... hehe

      Delete
  8. Replies
    1. Tulip terkejut agaknya... kat tempat lain tak jumpa pun...

      Delete
  9. Replies
    1. Tapi tak ada gunung ganang sangat kat sana maksu...hehe

      Delete
  10. Wahhh!!!. merata di Japan ye. we all takat sikit2 je.. ke Nara is the best kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi kitaorang cuma di kawasan Kansai saja... Yan pulak cover Tokyo sekali... lagi best tu...

      Delete
  11. Japan!!! Wah! PLM ke sana lagi...rindu semua tempat2 tu..repeat? in shaa Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rindu sama JM... jgn malas2 update blog ye.... buat rumusan sekaligus pun cukuplah...

      Delete
    2. rindu sgt tu sampai 2 kali komen hhihih...terima kasih PLM...terharu....tgh cari masa jalan2 blog kawan2 dulu

      Delete
  12. ok jeles. *terus bukak airasia book japan december 2016

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah nak berwinter ni... ke mana agaknya... Sapporo... Tokyo... Osaka... Nagoya...

      Delete
  13. wah, bestnya! memang teringin nak ke Osaka & Kyoto belum kesampaian lagi huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best... mudah bergerak ke sana sini di Osaka ni... tapi jangan pergi musim panas...

      Delete
  14. Asalam terbayang saya ke jepun 2014..buat kita rindu lah..nak datang lagi lah ke sana..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak destinasi AAX ke sana tu... memang boleh mengulang tapi tempat lainlah kot...

      Delete
  15. Replies
    1. わたしも ナラマs さん...

      Delete
    2. Maksudnya... saya pun sama dengan Naramas san..

      Delete
  16. adus PLM lajuuuu gila menaip kalah CT ni ahaha.. ceq ni cerita kat Melbourne tak habis lagi..
    PLM da masuk cerita tempat lain pulak ahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. PLM mana ada banyak jalan2 macam Kak JM CT tu... so adalah masa nak buat posting ni... Cepat2 habiskan entry Ostolia tu CT sebelum kebasian... hehe

      Delete
    2. ahaaa tula tula takut basi jugak.. tapi xdan la PLM.. dengan wifi kat sekolah macam sipot sedut.. kita smangat nak menaip tapi satu gambar pun lambat loading..

      Delete
    3. Mungkin gambar kena resize dulu... taklah berat sangat...

      Delete
  17. CT belom fall in love dengan Japan lagi ehehe.. ada tempat lain yang lagi CT nak pergi..
    tapi Sapporo yes !! kalo CT boleh pilih mana nak pegi.. nak pegi Sapporo !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa kat Kyoto ada terjumpa traveler yang landing di Sapporo...ambil JR pass lah tu... katanya salji tengah tebal kat dalam bandar... pergh...

      Jepun lebih menarik dari Korea... kena jejak ke sana dulu baru tau...

      Delete
    2. ehehe yeee CT nak snow sebab sangat sangat sedih jumpa snow sendu kat Korea..
      i want more.. insyallah one day.. orang kata budget ke jepun kena lagi besar berbanding ke Korea kan..

      Delete
    3. Besar sikit je CT... lagipun CT kan sekarang dah masyuk... so no hal lah... hehe

      Delete
  18. en mie, mohon nak itinerary juga buleh dak

    ReplyDelete
  19. Salam..PLM nak itineri boleh tak.hehehe

    ReplyDelete

En/Cik Anonymous... sila tinggalkan nama...