Tuesday, September 5, 2017

Turkey Day 8 - Hari Tarakhir di Istanbul

Hari ini memang dah tak ada apa-apa program selain berkemas untuk balik ke pangkal jalan. Terasa macam sekejap pulak trip ni sebab asyik berpindah-randah macam nomad. Lain kali kalau nak ke Turkey ni mungkin hanya ke Istanbul dan kawasan yang berhampiran saja.
 
Breakfast di hotel. Banyak kami makan pagi itu.

Menunggu bas di hadapan hotel penginapan untuk ke Ataturk International Airport.
 
Ataturk International Airport.
 
Ada orang kata airport ini sesak dengan orang, tapi hari itu nampaknya OK.
 
Penerbangan pulang dengan Singapore Airlines menuju Changi International Airport. Patutlah SIA ni termasuk antara yang terbaik di dunia. Pramugarinya memang terpilih dan sangat cun. Layanan pun best. Pramugara di atas tu Chinese tapi boleh berbahasa Melayu dengan baik. Dengan kitaorang pun tak speaking bagai.
 
Turkish Airlines.
 
Selamat tinggal Istanbul.
 
Puncak bukit bersalji yang dah agak nipis..
 
Makanannya agak kureng sikit.
 
Selamat sampai di Changi Aiport menjelang subuh.

12 comments:

  1. Replies
    1. Kalau tak berawan mungkin lebih cantik...

      Delete
  2. Assalamualaikum Wrmbth

    Selamat hari selasa. Jauh berjalan ke turki

    apa pelajaran yang berjaya di bawa pulang?

    ReplyDelete
  3. Pemandangan puncak bukit bersalji dari atas tingkap kapalterbang tu cantik...hampir sama macam pemandangan semasa penerbangan saya ke Urumchi dan Kashgar, Xinjiang dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sedang waktu puncak dan tidak dilindungi awan tentu lebih cantik...

      Delete
  4. byk tmpat dpt cover..oklah, berpindah-randah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau siapa minat tempat-tempat bersejarah OK lah kot... saya kureng sikit...

      Delete
  5. alhamdulillah PLM selesai satu siri pengembaraan. tak pe mana pahit manis tu kita ambil positif kan buat kenangan juga. nak repeat lagi tak Istanbul ? PLM kena pi sendiri pula explore Istanbul habis-habisan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa macam nak repeat tapi tunggu AA buka trip ke sana... hehe

      Delete

En/Cik Anonymous... sila tinggalkan nama...