Wednesday, November 9, 2016

Kia Ora North Island New Zealand

Trip dari 31/10 - 6/11/2016

 Mount Victoria, Devonport

Mount Victoria

The Sky Tower, Auckland

 Cuaca yang sangat cerah

Hamilton Garden, Hamilton

 Kiwi House, Otorohanga

 Mount Ruapehu, Tongariro National Park

 Mount Ruapehu

Mount Ruapehu

 Mount Tongariro

 Whakapapa Village

 Mount Ruapehu

 Mount Ruapehu

 Taupo Lake lookout

 Taupo Lake

 Taupo Lake

 Huka Falls, Taupo

 Huka Falls

 Waiotapu Thermal Wonderland, Rotorua

 Waiotapu Thermal Wonderland

 Waiotapu Thermal Wonderland

 Lady Knox Geyser

 Rotorua Museum

 Rotorua Lake

 Bunga apa entah

 Hobbiton Movie Set

 Berhampiran Hobbiton Movie Set

Mount Eden, Auckland

 Mount Eden

 Ferry Building

 Black Sand Beach @ Piha Beach

 Lion Rock, Piha Beach

Parnell Village

Masjid Al Maktoum, berhampiran airport

Getfresh Halal Supermarket, berhampiran Masjid Al Maktoum

42 comments:

  1. Replies
    1. Masa posting ni keluar, dah balik pun en Din...

      Delete
  2. Replies
    1. Saya pun suka New Zealand, banyak tempat menarik... cuma tak dapat cover pulau Selatan...

      Delete
  3. Replies
    1. Ada rezekinya kita terbanglah maksu... tak kira jauh atau dekat... janji jalan-jalan...

      Delete
  4. Replies
    1. Tak dapat dinafikan, NZ memang negara yang cantik...

      Delete
  5. Hebat.... Tahniah smpai Nw Zealand.. jealous nyer.. hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun jeles Afif dah sampai Maghribi...hehe

      Delete
  6. saya akan ikut jejak En Mie ke New Zealand nanti. InsyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau Mazu cuti panjang, boleh cover lebih banyak tempat berbanding saya...

      Delete
  7. Amboiii PLM habis jelajah satu donia...cantik ye...hu..hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah Nekcik... dapat tiket agak rendah masa hari pelancaran... tu yang boleh pergi...

      Delete
  8. Amboiii PLM habis jelajah satu donia...cantik ye...hu..hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga Nekcik dapat ke sana juga nanti... kurangkan balik kampung kat Koya tu... hehe

      Delete
  9. Keren Pak Mie... New Zaeland. Mount disana ngak tinggi ya ? Mount eden kayaknya pendek banget..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mount Victoria dan Eden memang rendah, lebih kepada bukit saja sebenarnya dan kedudukannya di kawasan kota...

      Delete
  10. subhanAllah..indahnya alam! Gambar pun cantik sume..clear je.
    berapa lama abis tour NZ ni ya?

    *NZ mmg dalam wishlist, moga2 ada rezeki satu hari nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru perasan kat atas sekali..6hari..hehe

      Delete
    2. Cuma 7H6M... itu sebabnya kami tak ke Pulau Selatan, tak cukup masa...

      Delete
  11. Replies
    1. Ya Zilla cuma ke PUtara... ada alasan nak ke NZ lagi nanti... hehe

      Delete
  12. PLM!!! patutlah ada wish from perantauan..ke NZ rupanya...wahh...cantik semua pic tu...welcome home! nampaknya kena beli tix ke South Island lak ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lambat lagilah nampaknya... tabung ayam pun susah sangat nak penuh... JM and The Gang bila lagi...

      Delete
    2. impian tu ada tapi masih menabung..dgn keadaan semua harga barang naik ni..huhuh...sedih!

      Delete
  13. Cantiknya! aduh dah lama NZ nih dalam bucket list, belum lagi kesampaian. Baru dengar berita NZ ada earthquake & tsunami.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next trip sampailah Sarah ke sana...hehe. Earthquake tu belah Pulau Selatan tapi dapat dirasa hingga Pulau Utara. Nasib baik dah balik...

      Delete
  14. wow..negara kiwi..cantik sungguh..nampaknya kalau ke sini kena cuti lama kalau nk cover dua2 pulau at one go..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena cuti 10 hari ke atas nohas baru boleh cover kedua2 pulau dan dan pastinya dengan bajet tambahan...

      Delete
  15. Congrat...dapat sampai ke NZ..cantik negeri ni. Saya dah pernah sampai ke Auckland, Wellington and Christchurch, saya pi sorang-sorang backpack. Tapi dah lama bebenor. Hostel Backpacker yang saya pi di Auckland tu tak jauh dari Skytower tu... memang nampak dari tingkap hostel. Pengalaman yang sangat berharga kerana berjaya backpack solo, bila dah sampai hari-hari terakhir travel tu, masa tu di Auckland, dah pokai...tinggal duit makan malam je..tapi entah macam mana tetiba duit NZ melayang dari langit jatuh depan saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hebat NA... saya tak dapat nak ke Pulau Selatan sekali kerana cuti yang singkat dan pergi bersama keluarga. Tak terkejar bajet. Kalau berpeluang ke sana lagi mungkin akan ke Pulau Selatan saja. Pergh... yang pipih datang melayang... memang rezeki...

      Delete
  16. Terima kasih PLM..JM ada terima ole2 dari north island NZ tu smlm ...terus senyum lebar 😬 Heee

    ReplyDelete
  17. wahh ,, kereennnn.. pengen bangeet kesanaaa... mimpi yng belum kesampean

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga impian mas tercapai satu hari nanti...

      Delete
  18. cantikkknya view... nyaman sangat bila tengok suasana di sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. NZ ni boleh dikatakan all in, semua suasana di dunia ada di sini dan cantik...

      Delete
  19. Cantik sekali ya, btw fotonya pakai kamera apa kalau boleh tau?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya guna kamera biasa dan HP... sebab pemandangan sudah cantik jadi guna kamera apa pun akan nampak cantik...

      Delete

En/Cik Anonymous... sila tinggalkan nama...