Monday, June 20, 2016

Pulau Perhentian Pt 3

Sebelah petang macam dah tak ada apa nak buat lagi, kami ronda sepanjang pantai hingga ke hujungnya. Sampai di kawasan yang berbatu tapi tak ada ikan pun macam di Pulau Redang. Kawasan Pantai Teluk Dalam ini memang agak kurang meriah. Kalau nak pantai yang agak happening silalah ke Long Beach di Pulau Perhentian Kecil.

Bot-bot milik chalet di sepanjang pantai ini.

Aktiviti petang hari, bermain bola tampar pantai.

Kawasan berbatu di hujung pantai.

Tak nampak seekor ikan pun.



Budak bersama remis.


Empat beradik si bulus Pulau Redang.

Hidangan makan malam yang simple.

Sarapan pagi.

Pagi hari yang tenang.

Sementara menunggu bot datang.

Jom balik...

Ramai pulak mat salleh masa trip balik.

Sampai di jeti Besut lebih setengah jam kemudian.


Dalam perjalanan ke Kuala Terengganu.

Sampai di jeti Kuala besut masih agak awal jadi kami bercadang untuk singgah di Kuala Terengganu terlebih dahulu sebelum meneruskan perjalanan ke KL. Singgah di Pasar Payang untuk mencari sedikit barang untuk di bawa balik. Inilah kelebihan memandu, dapatlah membeli barang dengan jumlah yang lebih banyak berbanding naik flight. Untuk makan tengah hari kami ke kedai makan ICT di Teluk Ketapang berhampiran lapangan terbang Kuala Teremgganu sebelum balik. 

28 comments:

  1. Replies
    1. Blog sendu... senang je nak dapat first en Din...

      Delete
    2. eh eh.. Uncle da macam JM and SS hehe..

      Delete
    3. Kami ni kategori Otai dah CT...

      Delete
  2. Replies
    1. Janji dapat jalan-jalan... ke mana pun saya memang suka... hehe

      Delete
  3. Setiap destinasi memang ada keistimewanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dengan NR... lain tempat lain tarikannya...

      Delete
  4. Dah berapa kali Mie ke Pulau Perhentian?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kali pertama... padahal bukan jauh sangat dan kos ke sana pun agak murah... tapi tempat yang jauh juga yang dikejarnya...

      Delete
  5. Replies
    1. Puaslah juga tapi keletihan... dah kurang tenaga dan stamina...hehe

      Delete
  6. PLM.. CT datang ni nak ketuk2 hari raya hehehe.. salam aidilfitri..
    maaf zahir batin.. have a blast raya with families =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari Raya MZB juga buat CT... TQ kerana rajin mengomen di sini...

      Delete
  7. thank you jugaaa PLM banyak tolong CT adjust trip ke Perth baru2 ni..
    muchaaa gracias =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trip CT nampak lebih menarik... bila agaknya posting nak keluar... tentu lepas trip Korea ni...

      Delete
    2. haaaa tula trip Korea dulu nampaknya.. kerajinan melanda adala entry baru.. bila malas takdela nampaknya hehe..

      rasa nak repeat Perth.. banyak lagi nak terjah hehe..

      Delete
    3. PLM pun rasa macam tu... ada beberapa tempat lagi yang tak sempat nak pergi...

      Delete
  8. wahhh keren gan... bdw sudah mampir ketempat ini Banten belum gan? :D

    ReplyDelete
  9. Segera daftarkan diri anda dan bermainlah di Agen Poker, Domino, Ceme dan Blackjack Nomor Satu di

    Indonesia AGENPOKER(COM)
    Jadilah jutawan hanya dengan modal 10.000 rupiah sekarang juga !

    ReplyDelete
  10. Mau liburan atau coba travelling ke Bangka Belitung.
    http://aderiorental.com

    ReplyDelete

En/Cik Anonymous... sila tinggalkan nama...