Pages

Sahabat

Wednesday, January 29, 2014

Salam dari Nagoya

Akhirnya sampai juga ke Nagoya...
 
Kat Batam je... hehe
 
Trip singkat ini cuma 3 hari 2 malam saja. Kali pertama bercuti dengan penerbangan Firefly. Mungkin ramai yang tak tahu Firefly juga pernah membuat tawaran free seat. Cuma cukai-cukainya agak tinggi. Best atau tidak bercuti di Batam ni.... tungguuuu...

20 comments:

  1. La....terkena jugak saya......

    Saya pun pernah ke Nagoya....tapi Nagoya Textile, kedai jual kain kat Penang ni je :P

    ReplyDelete
  2. hehe..dah excited tadi, ingatkan ada travelogue ke Jepun pulak lepas ni...at least dah sampai Batam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah... Nagoya ni kawasan paling happening kat Batam...

      Delete
  3. Alaaaa..JM tertipu..ingatkan PLM dah sampai nagoya jepun..senyap2 jer..rupanya kedai kain lah tu..ke Batam ek..dgr citer dari kawan dorang cakap best..cukup ke 3 hari 2 mlm tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry lah JM...belum mampoo lagi nak ke Jepun... ke Batam pun jadilah. Kalau shopping tu beast jugak lah tapi tempat menarik agak kurang... 3H2M cukup rasanya...

      Delete
  4. hamboi tajuk nyer bukan maen lagik ye PLM. ingat nak haik haik haligatok dah!! heheheh
    alih-alih tipu ter tipah sgt!... lama tak mengomen PLM...

    ReplyDelete
  5. Hahaha baru nak pesan beli kain kat nagoya...rupanya batam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... ka Batam ni tempat paling meriah sekali ialah di Nagoya. Pelik juga rasanya dari mana agaknya dapat nama Nagoya tu...

      Delete
  6. Nekcik nak gi Nagoya jalan TAR je lah ye

    ReplyDelete
  7. tak sabaq nak tunggu PLM punye entry nie, haha review la dulu kalo best ingat nak pergi naik ferry je dari JB.. haha sekian lame tak pernah terdetik pun nak pi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah tu doc... tempat dekat bila-bila boleh pergi tapi akhirnya tak terpergi-pergi pun... Best gak naik ferry tu... boleh melepak kat Batam CenterMall dulu sebelum ke Nagoya...

      Delete
    2. Jangan pergi sensorang ye tuan doc..

      Delete
    3. Biasalah tu Nekcik orang bujang kan... tapi benda2 tak baik ni takkan jumpa kalau kita tak cari.. Tepuk dada tanya iman...

      Delete
  8. Hahaha macam nak pukul je cakap pegi NAGOYA 3h 2m!! argghhhhhhhh batam ropenyeeee..adehh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... tu lah, belum mampoo lagi nak gi Nagoya, dapat yang kat Batam pun jadilah...

      Delete