Wednesday, November 18, 2015

Autumn in Beijing Pt 1

Sepanjang beberapa hari di Beijing langsung tak nampak kelibat matahari. Langit sentiasa kelabu. Snow pun dah mula turun seminggu sebelumnya. Tapi Alhamdulillah, walaupun dah di penghujung musim gugur, daun pokok masih kelihatan cantik dan pokok belum gondol lagi.

Foto-foto yang diambil adalah daripada beberapa tempat seperti di Summer Palace, Beijing Zoo, Fragrant Hill Park dan Olympic Park.

 











Agak berpuas hati juga walaupun autumn di China tidak secantik di Korea dan Jepun.

37 comments:

  1. PLM ke Beijing ke!!!!! ok tak jeles haahaha....saje cari pasal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi saya jeles dg JM... dapat pergi tempat2 yang mencabar...saya trip yg mudah2 saja...

      Delete
  2. okeylah tu..yang penting daun menguning tu cantik...okey..x sabar nk tahu pengalaman PLM d Beijing sbb JM pegi on Winter...pokok semua togel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Autumn kat Korea lagi cantik rasanya... tentu JM tak heran nanti...

      Delete
  3. ke Beijing rupanya hehehe...best tgk dedaun tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi cuaca memanjang redup masa kami di sana... tak secerah di Chengdu...

      Delete
  4. Replies
    1. Memang cantik... macam daun emas...kuikuikui...

      Delete
  5. Ooooooooo.... Dah balik ghupernye.....
    Selamat kembali ke bumi Malaya...

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Tapi kuning lebih mendominasi...rasanya lebih cantik kalau merah lebih banyak...

      Delete
  7. Waaaa...macam tu tak cantik lagi ke Mie....sob sob sob....
    Lawwaaaaaa sangat dah tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang lebih lawa dari kat Aussie wa...

      Delete
  8. Replies
    1. Bolehla en Din...tu pun dah hampir akhir autumn...

      Delete
  9. masya Allah..cantik tu! dapat pulak posing atas dedaun gugur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebetulah ada setengah tempat yang sedang peak autumn Ujie...dapatla anak saya berguling...

      Delete
  10. PLM !!! why why ??? porke ??? waegure ??? kenapa tinggal dakuuuuuu sob sob.. nak ikut dalam luggage T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah nampaknya lain kali nak kena bawa luggage yang paling besar sekali... hehe

      Delete
    2. CT siap kan luggage xpa xpa PLM tlg usung saja ahahaha..

      Delete
  11. wah macam sama jer gambar rntry kita nanti....sama lah Mie...kat sini pun dah hujung autumn..tapi syukur dapat menikmatinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Korea lagi cantik rasanya Nekcik...

      Delete
    2. Mie setiap tempst ada kecantikannya srndiri..

      Delete
  12. Wah cantik juga warna daun-daunnya :)
    Pemandangan dan suasana yang amat 'familiar' buat saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kira bernasib baik jugalah sebab daun2 masih cantik walaupun hampir berakhir musim luruh...

      Delete
  13. SubhanAllah....cantik...boleh buat wallpaper gambar-gambar ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat background skrin computer pun cantik juga... hehe perasan...

      Delete
  14. Kira cntik dh ni PLM..... kuning2 kehijauan.... ☺

    ReplyDelete
  15. cantiknya..ciku tak pernah sampai beijing.Insyaallah one fine day ke beijing lak.Yang banner atas tu kat Australia tu cantik la..ciku tak pernah sampai gak lagi tu.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ciku boleh je sampai satu hari nanti sebab kos ke China jauh lebih murah jika dibandingkan ke London dam Paris tu... hehe

      Yup Ciku... foto tu merupakan salah satu tempat tarikan yang ada di Western AUstralia...

      Delete
  16. Tapi kan ciku teruja lagi nak tengok kota ais harbin tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena ambil bullet train untuk ke Harbin dari Beijing... macam best juga rasanya ni...

      Delete

En/Cik Anonymous... sila tinggalkan nama...